Вести


Обележен Дан сећања на страдале у НАТО бомбардовању

Нови Сад , 24. март 2018.
-A A +AОбележен Дан сећања на страдале у НАТО бомбардовању.

Нови Сад , 24. март 2018. .

Поводом обележавања 24. марта, дана сећања на страдале у НАТО бомбардовању СР Југославије 1999. године, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић положио је венац на спомен обележје страдалим припадницима из јединица гарнизона Нови Сад.

Пре 19. година започела је Нато агресија над СР Југославијом која је трајала 78 дана, током којих је живот изгубило око 2.500 људи. Током агресије извршено је 2.300 ваздушних удара на 1000 објеката широм земље, а употребљена је и забрањена муниција са осиромашеним уранијумом.

„После 19. година од стравичног НАТО бомбардовања ране су свеже, пре свега због невиних људских жртава, оних који су животе изгубили зато што су часно бранили своју земљу или оних, који су страдили само зато што су били грађани ове земље. И данас се наша земља налази пред великим изазовима, али сам убеђен да ћемо мудром државном политиком сачувати националне интересе и достојанство, а да при томе више никада не падне ни једна људска жртва,“ казао је потпредседник Милићевић.

Гадоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да немамо право да заборавимо на невине жртве које смо претрпели током незаконитог и нелегитимног напада на нашу земљу.
Бригадни генерал Жељко Петровић позвао је све часне људе који воле своју земљу да ураде нешто добро да њу, у знак сећања на све страдале у НАТО агресији.

Комеморативном скупу присуствовали су и представници Војске и Полиције Републике Србије, Борачких организација и породице жртава.

Фотографије можете преузети на следећем линку:

http://www.mediaportal.vojvodina.gov.rs/v/Foto/2032018+-+Obelezen+Dan+se...


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs