Вести


Обележен Светски дан борбе против шећерне болести

Нови Сад , 15. новембар 2017.
-A A +AОбележен Светски дан борбе против шећерне болести.

Нови Сад , 15. новембар 2017. .

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић обратио се данас на скупу, поводом обележавања Светског дана борбе против шећерне болести, уз посебан осврт на значај и улогу примарне превенције ове болести .

„На жалост, 450 милиона људи у свету болује од дијабетеса, сваки 11 становник планете има дијабет, а у Србији око 700 хиљада грађана и важно је да се упути порука да је дијабет нешто што се може превенирати“, рекао је доц. др Гојковић.

Сваким даном се унапређује систем здравствене заштите при лечењу пацијената који су оболели од дијабетеса, али у сарадњу са здравственим институцијама, са свим органима власти и медијима, веома је битно да се грађанима Србије упути порука за квалитетан живот и усавајање здравих стилова живота.

„Савремене тенденције и савремени трендови говоре у прилог томе да је кост бенефит везан за превенцију ,нешто што је најважније у једном здравственом систему. Колико је добра превенција, толико је добар један здравствени систем“, истакао је секретар Гојковић, напомињући да у последњих годину дана Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за здравство активно помажу овакве скупове и манифестације.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs