Вести


Обележен светски Дан изазова у Вршцу

Нови Сад , 27. мај 2015.
-A A +AОбележен светски Дан изазова у Вршцу.

Нови Сад , 27. мај 2015. .

Пуних двадесет година у читавој Републици Србији, па самим тим и у Војводини, обележава се међународни Дан изазова, дан који је посвећен анимацији што већег броја становништва ради укључења у рекреативне активности са спортским и културним садржајима кроз игру, дружење и забаву, а у организацији Светске асоцијације Спорта за све. Данас је Дан изазова обележен и у Вршцу под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, а у организацији клуба „Гошинкан“ испред Асоцијације спорта за све Војводине. Присутнима који су се укључили у спортске активности, обратила се ресорна секретарка, Мариника Тепић која је поздравила све грађана Јужно – банатског округа који су данас дошли у Вршац како би се заједно бавили спортом.

„Дан изазова је међународна спортска манифестација која је намењена свима без обзира на пол, старост или на то да ли су рекреативци или професионални спортисти, која има за циљ што већи обухват становништва, а то је и један од приоритета у раду Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Спорт не сме бити социјална категорија, он мора бити доступан свима и у њему нема места ни за какав облик или вид дискриминације.

Бављење спортом је одувек био предуслов за унапређење и очување здравља нације, како у најранијем узрасту, тако и у трећем добу и управо због тога овакве акције анимације свих су добар пример како да се што већи број људи на овај начин укључи у бављење физичком активношћу.“

Секретарка Тепић је потом одржала и спортски форум у Хали Милениум којој су присуствовали представници спортских клубова, а на тему финансирања спорта од стране ресорног секретаријата и подршка клубовима.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs