Вести


Обилазак радова на обнови зрењанинског Градског стадиона

Зрењанин , 30. мај 2019.
-A A +AОбилазак радова на обнови зрењанинског Градског стадиона.

Зрењанин , 30. мај 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас Градски стадион у Зрењанину где су у току радови на првој фази реконструкције стадиона, заједничког пројекта Покрајинске владе и Града Зрењанина, вредног 198 милиона динара .

Мировић је овом приликом изјавио да је поред реконструкције атлетске стазе која је у току, у плану и реконструкција бина и свлачионица на стадиону, чиме ће Зрењанин добити врхунски објекат, који ће служити развоју спорта.

“Спорт у Зрењанину је веома развијен, са великом традицијом, и ово је био неопходан инфраструктирни пројекат, који ће омогућити да се у будућности још боље развија”, казао је Мировић и додао да је на овом стадину поникла Ивана Шпановић, те да верује да ће у будућности дати нове шампионе у атлетици и другим спортовима.

Мировић је још додао да ће обновом стадиона у Зрењанину, у Војводини заједничким снагама Покрајине и општина, под рефлекторима бити четири стадиона, међу којима су и они у Новом Саду, Суботици и Бачкој Палнци.

Реконструкција зрењанинског стадиона ради се у складу са захтевима Међународне атлетске асоцијације за такмичења међународног ранга. Предвиђена је обнова и опремање атлетским реквизитима - осам трака за трчање, затим атлетских борилишта за бацање диска, кладива и кугле, те за даљинске и скокове у вис. Такође, биће урађена и одговарајућа комунална инфраструктура са циљем да Градски стадион у Зрењанину добије изглед који заслужује.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић се захвалио Покрајини на подршци у обнови стадиона, у који више деценија није улагано.

Обиласку радова присуствовали су покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и директор Управе за капитална улагања Недељко Kовачевић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs