Вести


Одржана друга Међународна трка планинских бицикала

Нови Сад , 02. јун 2019.
-A A +AОдржана друга Међународна трка планинских бицикала.

Нови Сад , 02. јун 2019. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез присуствовао је почетку друге Међународне трке планинских бицикала „MTB Petrovaradin Fortress Cup“ која је одржана на Петроварадинској тврђави, а под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Града Новог Сада.

Организатор „MTB Petrovaradin Fortress Cup“ у планинском бициклизму, који је олимпијска дисциплина, уврштена је у званични календар Светске бициклистичке уније. Трка се бодује за Олимпијске игре у Токију а увод је за одржавање Европског сениорског првенства у планинском бициклизму 2021. године, где је Нови Сад један од главих кандидата за добијање организације овог такмичења.

Знак за почетак трке дао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, а учеснике и гледаоце поздравио је и Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину.

У главној трци категорије Ц1, која се први пут одржава код нас, учествовали су такмичари из 17 земаља. У склопу целодневног програма одржано је укупно 12 трка у млађим категоријама.

.


Извор: ПС за спорт и омладину

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs