Вести


Одржана заједничка седница Владе Србије и Покрајинске владе

Нови Сад , 06. октобар 2017.
-A A +AОдржана заједничка седница Владе Србије и Покрајинске владе.

Нови Сад , 06. октобар 2017. .

Заједничка седница Владе Србије и Покрајинске владе, којој су председавали премијерка Србије Ана Брнабић и председник Покрајинске владе Игор Мировић, одржана је данас у "Палати Србија" у Београду.

Премијерка Србије Ана Брнабић је нагласила да је данашња седница наставак одржавања заједничких седница две владе, које заједно раде на много важних пројеката. Због тога je, како је навела Брнабићева, важно да се разговара и да се види у којој фази реализације су сви пројекти.

Брнабићева је на конференцији за медије посебно истакла да су приоритет инфраструктурни пројект попут реконструкције и рехабилитациједржавног пута Нови Сад–Зрењанин и Зрењанин–Београд саобраћајница, затим изградња Научно-технолошког парка, набавка акцелератора за Институт за онкологију у Сремској Каменици, те мере за ублажавање последица суше. Као важан пројекат издвојила је и Институт "Биосенс" у Новом Саду, који је, како је навела, центар дигитализације у пољопривреди не само за Војводину и Србију, већ и за Европу.

Председница Владе Србије је даље навела да започети пројекти – изградња зграде Радио-телевизије Војводине и Народно позориште у Суботици – морају да се приведу крају, како би се могло прећи на друге значајне пројекте.

У фокусу је и изградња система за наводњавање, а премијерка Србије је подсетила на то да је почела реализација 14 оваквих пројеката, којима ће бити покривено 50.000 хектара ораница.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је нагласио да је другом заједничком седницом двеју влада у протеклих годину дана, у политичком смислу показан континуитет заједничке политике и окупљања око пројеката, који имају национални карактер. Ово ће, како је рекао, у будућности дефинисати меру вредности за многе области о којима је данас разговарано.

„Војводина предњачи у многим областима, али за неке нам је потребна помоћ и добра координација. Поред заједничких пројеката који су у току, данас смо разговарали и о новим, јер је за нас веома важно да увек, пре нове буџетске године, у потпуној координацији свих локалних самоуправа у Војводини, покрајинске и националне администрације, припремимо пројекте и представимо њихову важност“, казао је председник Мировић.

Он је нагласио да је на данашњој седници било речи и о 19 неразвијених општина у Војводини, које су наслеђе неког ранијег времена, као и о потреби да надлежна министарства и секретаријати решавају проблеме у тим општинама, како би се подигао квалитет живота грађана.

Мировић је рекао да су чланови двеју влада разговарали и о важним пројектима у здравству, додавши да ће Канцеларија за јавна улагања реализовати неколико инвестиција у Војводини. Он је додао да за неколико дана почиње комплетна реконструкција регионалне болнице у Панчеву коју ће у потпуности финансирати Покрајинска влада.

"Заједничка политика нема алтернативу. Ми смо овде због грађана, због корисних ствари које за њих можемо да урадимо, а то можемо само заједно“, казао је Мировић.

Након данашње седнице двеју влада потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и председник Покрајинске владе Игор Мировић потписали су Протокол о сарадњи на пословима припреме пројекта изградње брзе саобраћајнице – државног пута I Б реда број 12, Нови Сад - Зрењанин - Борча.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs