Вести


Одржана седница Организационог одбора Летње академије АЕР

Нови Сад , 27. март 2014.
-A A +AОдржана седница Организационог одбора Летње академије АЕР.

Нови Сад , 27. март 2014. .

У Скупштини АП Војводине данас је одржана седница Организационог комитета Летње академије Скупштине европских регија (АЕР), којом је председавао покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски, а у раду је учествовао и потпредседник Скупштине АП Војводине Душан Јаковљев.

На седници су представљени Програм и организациони детаљи Летње академије, а чланови Организационог одбора су се изјашњавали о десет питања која су била на дневном реду.

Чланови су се усагласили око буџета за одржавање Летње академије, као и о програму, а закључено је да он мора бити финализован до краја маја, када се одржава Генерална скупштина АЕР-а, где ће бити представљен коначан организациони план Летње академије.

На састанку је потврђена тема којом ће се бавити Летња академија и договорено је да финални наслов буде „Мултикултуралност, мултиетничност и мултијезичност - регионална различитост као предуслов за социо-економски развој“.

Усвојене су и допуне предлога за главне говорнике на пленарним заседањима и водитеље интерактивних радионица и панел дискусија, на којима ће најпознатији стручњаци из Србије и Европе представити теме које се односе на изградњу идентитета у мултикултуралном окружењу, плурализам, толеранцију и интеркултурални дијалог, образовање мањина, као и политика према младима.

Члановима су дате и инструкције у вези финансија и логистике, а било је речи и о медијском плану за презентацију догађаја. На састанку је дат и предлог да се кроз медије и маркетинг догађај учини видљивим и доступним широј јавности. Договорено је и да ће у оквиру Летње академије учесници посетити Ковачицу, Сремске Карловаце и Суботицу да би се упознали са примерима добре праксе.

Чланови Организационог комитета су се сложили да су припреме за организацију Летње академије урађене добро и да је Војводина као регион који је ове године у фокусу АЕР-а, највеће регионалне мреже која окупља 270 европских региja, добар избор за организовање Летње академије АЕР, једног од најзначајнијих догађаја те међународне организације. Летња академија ће се, од 17. до 23. августа, одржати у Новом Саду, а на њој ће учествовати око 120 учесника из Европе. Летњу академију заједнички организују АЕР, Скупштина и Влада АП Војводине.


Извор: Покрајински секретаријат за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs