Вести


Одржана седница Покрајинског штаба за ванредне ситуације

Нови Сад , 10. јануар 2017.
-A A +AОдржана седница Покрајинског штаба за ванредне ситуације.

Нови Сад , 10. јануар 2017. .

Покрајински штаб за ванредне ситуације одржао је данас седницу, којом је председавао командант Штаба и потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић. На седници су разматрана актуелна дешавања на територији АП Војводине, условљена екстремно ниским температурама и леденим данима.

Покрајински штаб за ванредне ситуације је констатовао да су на територији АП Војводине у пуној приправности сви сектори који су укључени у систем спасавања људи и заштиту имовине у ванредним околностима. Све надлежне службе континуирано прате ситуацију на терену и спремне су да, уколико за то буде потребе, предузму све оперативне мере из своје надлежности, у складу са упозорењима Републичког хидрометеоролошког завода.

На рекама и другим водотоцима на територији АП Војводине је 9. јануара ове године уведена редовна одбрана од поплава и загушења ледом. Сви актери из оперативног плана редовне одбране од поплава и загушења ледом су у приправности и дежурству. Прати се ситуација на 735 километара на свим водотоцима: Дунаву, Сави, Тиси и на каналима система Дунав-Тиса-Дунав. На снази је мера забрана пловидбе. У току јучерашњег дана, пробијени су ледени чепови на Сави код Сремске Митровице и на Дунаву код Новог Сада.

Покрајински штаб за ванредне ситуације позвао је штабове из свих 45 локалних самоуправа на територији АП Војводине да прате стање и да буду у приправности за случај да је потребно реаговати у ванредним ситуацијама, као и да о својим активностима извештавају Покрајински штаб. У случају настанка било каквих проблема у локалним самоуправама, Покрајински штаб ће им, како је наглашено, у сваком тренутку бити на располагању са свим својим капацитетима.

Истовремено, Штаб је задужио и покрајинске секретаријате да секторски прате стање како би могли да, уколико за то буде потребе, предузму одговарајуће мере из своје надлежности.

О актуелним дешавањима везаним са екстремно ниске температуре и, о до сада, предузетим мерама, извештаје су поднели начелник Покрајинског штаба за ванредне ситуације Бобан Стевановић, иначе заменик начелника Сектора за ванредне сируације МУП Србије, директор ЈВП „Воде Војводине“ Славко Врнџић и директорка ЈП „Војводинашуме“ Марта Такач.

Седници су присуствовали и представници Војске Србије.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs