Вести


Одржана седница Покрајинског штаба за ванредне ситуације

Нови Сад , 06. јун 2018.
-A A +AОдржана седница Покрајинског штаба за ванредне ситуације.

Нови Сад , 06. јун 2018. .

Покрајински штаб за ванредне ситуације одржао је данас редовну седницу, којој је председавао командант Штаба, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић.
На дневном реду седнице пре свега је разматран извештај о раду Штаба за 2017. годину.

У свеобухватном документу је истакнуто, да је Штаб у 2017. години радио у пуном капацитету, те да је благовремено реаговао у свим ситуацијама када је то било неопходно. То се посебно односи на почетак године који је обележен изузетно ниским температурама, као и ситуацијом када је град Вршац и насељена места задесила поплава.

Током рада у протеклој години, Штаб је редовно комуницирао и координирао активности са свим релевантним чиниоцима на пољу заштите и спасавања, од Републичке владе и републичких органа, па до редовне комуникације са свим локалним самоуправама у АП Војводини.

Чланови Штаба су усвојили и извештаје надлежних јавних предузећа – „Вода Војводине“ и „Војводинашума“, о стању спремности за спровођење одбране од поплава, активностима на одржавању и управљању водним објектима у сектору заштите од поплава, те о спремности заштите од пожара шума.

Покрајински штаб за ванредне ситуације ће пуном динамиком наставити свој рад у 2018. години, према плану рада који је усвојен на крају 2017, с посебним освртом на изазове које носи летња температура.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs