Вести


Одржана седница Штаба за ванредне ситуације АП Војводине

Нови Сад , 16. март 2020.
-A A +AОдржана седница Штаба за ванредне ситуације АП Војводине.

Нови Сад , 16. март 2020. .

На основу одлуке председника Републике Србије Александра Вучића о увођењу ванредног стања, данас је у Покрајинској влади одржана седница Штаба за ванредне ситуације АП Војводине, на чијем је челу председник Игор Мировић.

„Донели смо данас одговарајуће наредбе и мере које ће се спроводити на територији АП Војводине, посебно у делу рада установа за које је надлежна Покрајинска влада. Радићемо у координацији са Владом Србије и штабовима за ванредне ситуације локалних самоуправа“, изјавио је председник Мировић након седнице.

Он је најавио да ће бити отворене додатне телефонске линије на Институту за јавно здравље Војводине, као и фејсбук страница за сва питања у вези са вирусом корона.

У наредним данима, како је казао председник, поред постојећих биће запослено најмање десет санитарних инспектора који ће радити на терену.

У оквиру Штаба за ванредне ситуације АП Војводине формиран је Кризни штаб, који ће радити на обезбеђивању несметаног снабдевања здравствених и социјалних установа у систему надлежности АП Војводине.

Како је наведено, на данашњој седници највећа пажња била је посвећена здравственим установама и медицинским радницима.

„Покрајинска влада отвориће посебан рачун за донације које ће бити намењене здравственим радницима, који су показали високу одговорност, професионалност и стручност. Војводина располаже са довољно људи и са довољно медицинске опреме“, истакао је Мировић.

Од данас у АП Војводини не раде предшколске установе, школе, факултети и културне установе. Доследно смо спровели меру забране посета социјалним установама, и овим путем апелујем на грађане да поштују препоруке Владе Републике Србије и надлежних служби, нагласио је Мировић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs