Вести


Одржана трибина „Резултат као мера вредности“

Нови Сад , 05. децембар 2018.
-A A +AОдржана трибина „Резултат као мера вредности“.

Нови Сад , 05. децембар 2018. .

Трибина под насловом „Резултат као мера вредности”, посвећена параолимпијки Борислави Перић - Ранковић, њеним успесима и променама које јој је спорт донео у свакодневном животу, одржана је данас на Факултету за спорт и туризам (ТИМС) у Новом Саду.

Учеснике трибине поздравио је покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, који је том приликом истакао да је победник свако ко се бави неким послом који од њега, изнад свега, тражи да буде поштен и вредан човек.

„Вредност поштеног и достојанственог рада је централна тема ове трибине. Замислите како је некоме ко припада популацији од осам посто људи са инвалидитетом, колико их има у Србији. Када уобичајене обавезе, породичне и људске, особа са инвалидитетом надoгради великим спортским успехом, то је онда за свако поштовање“, нагласио је секретар Милошевић и додао да је највећи проблем укључивање особа са инвалидитетом у област економије, али и образовања.

„Радујем се када, на позив студената Техничког факултета у Зрењанину, изградимо лифт, који ће олакшати кретање и студирање особа са инвалидитетом. Срамота је што то раније нисмо урадили. На Факултету спорта и физичког васпитања у Новом Саду, такође смо уградили лифт, а тоалети ће бити усклађени спрам њихових потреба. Драго ми је и што су ове године, први пут, студенти са инвалидитетом били у Бањи Кањижи са својим родитељима и пратиоцима“, рекао је Милошевић и нагласио да су ови студенти најхрабрији међу нама, јер показују да они нису трошак друштва, већ права инвестиција, јер су креативни и продуктивни.
Посебна пажња посвећена је обележавању 3. децембра - Светског дана особа са инвалидитетом, као и концепту „породице олимпијаца”.

Наша прослављена параолимпијка Борислава Перић - Ранковић истакла је да јој је бављење спортом након несреће помогло да поврати самопоуздање и веру у себе, али да јој је омогућило и наставак школовања, као и поштовање и признање од стране великих спортских имена у свету.

На трибини су говорили и Зоран Мићовић, председник Параолимпијског комитета Србије, селектор параолимпијске репрезентације Златко Кеслер, некадашњи олимпијци: Владимир Батез, Тадија Качар, Зоран Панчић и Васа Мијић. Они су указали на вредности које су им спортски резултати донели ван терена и борилишта, а било је речи и о томе да ли је резултат само мера спортског постигнућа или и више од тога.


Извор: ПС за високо образовање и научноистраживачку делатност
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs