Вести


Одржан концерт групе уметника Државног академског Северно руског народног хора

Нови Сад , 15. мај 2018.
-A A +AОдржан концерт групе уметника Државног академског Северно руског народног хора.

Нови Сад , 15. мај 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се вечерас уочи концерта групе уметника Државног академског Северно руског народног хора, у Културном центру Новог Сада, пожелевши добродошлицу гостима из Архангелске области и истакавши да му је задовољство што је део једног, како је навео, изузетног културно-уметничког догађаја.

Обраћајући се присутнима, председник Мировић је рекао да се концерт одржава у оквиру успостављања сарадње АП Војводине и Архангелске области.

„Српски и руски народ увек су били један уз другога и верујем да ће овај споразум и наше пријатељство бити само део тог великог братства“, казао је председник Мировић и додао да наступом Северно руског народног хора стижу звуци које, како је навео, наша словенска душа препознаје као своје.

„Потписивањем сутрашњег споразума између АП Војводине и Архангелске области отварају се нови путеви и видици за успостављање што боље сарадње два народа и две регије“, рекао је губернатор Архангелске области Игор Орлов.

Северно руски академски хор један је од најпознатијих и најстаријих руских састава, који на свом репертоару има народне песме и игре, те се сматра ризницом руске уметности и традиције.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs