Вести


Одржан концерт „Kорзо“ Војвођанског симфонијског оркестра

Нови Сад , 17. септембар 2018.
-A A +AОдржан концерт „Kорзо“ Војвођанског симфонијског оркестра.

Нови Сад , 17. септембар 2018. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је у суботу увече концерту поводом обележавања 40 година од оснивања Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Kалиновић – Kалин“, који је одржан код Бановине на Булевару Михајла Пупина у Новом Саду.

На концерту под називом „Kорзо“ наступио је Војвођански симфонијски оркестар са диригентом Александром Kојићем и стипендистима Фонда, а свирали су најпознатије композиције Моцарта, Вердија, Чајковског, Росинија, Шостаковича, Пучинија.

Идеја концерта “Kорзо” је била да се уз уживање у звуцима бисера симфонијске музике и најлепшим оперским аријама, на некадашњем корзу, осети дух старог Новог Сада као и кроз изложбу олдтајмер аутомобила.

Подсетимо, чувени новосадски корзо је током историје имао више локација, а крајем шездесетих своје стално одредиште добио је управо насупрот Бановине, испред посластичарнице „Цариград“.

Kонцерт је почео симболично у 20:21 часова. „Kорзо“ је уједно означио завршетак фестивала „Нео“, који се реализује у оквиру платформе „Kалеидоскоп културе“ у организацији Фондације Нови Сад 2021.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs