Вести


Одржан стручни скуп посвећен новим трендовима у грађевинарству

Нови Сад , 23. јануар 2018.
-A A +AОдржан стручни скуп посвећен новим трендовима у грађевинарству.

Нови Сад , 23. јануар 2018. .

У организацији Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, данас је у Скупштини АП Војводине одржан стручни скуп под називом „Нови трендови у грађевинарству“.

Скуп посвећен новим технологијама градње, савременим материјалима и одрживом грађевинарству, отворио је ресорни секретар Ненад Грбић, који је истакао да је данашње окупљање, пре свега мотивисано потребом за новим решењима у циљу унапређења грађевинарства.

„Секретаријат је желео да на овај начину допринесе и повезивању италијанске компаније „Metal.Ri“, која је технологију градње носачима бетонских стубова заштитила патентом у ЕУ, са нашим пројектантским кућама и представницима Факултета техничких наука“, изнео је Грбић. Он је нагласио да је за Покрајинску владу значајно и то што ова компанија намерава да уложи у фабрику на територији наше покрајине, и самим тим отвори простор и за нове добављаче и нова радна места.

Грбић је истакао значај оваквих стручних окупљања, која су по њему најбоља места за размену знања, као и могућност за остваривање сарадње у области грађевинарства. Он је нагласио да Секретаријат жели да пружи подршку рационалним решењима, чији су бенефити смањење трошкова, бржа градња и уједно подизање нивоа безбедности грађевинских објеката.

Вито Рици, власник компаније „Metal.Ri“, која је усавршила систем комбиноване градње и производњу бетонских греда, представио је учесницима саветовања технологију ове градње која је значајније бржа од класичне, а коју ова компанија користи у изградњи зграда, мостова, тржних центара и других објеката. Рици је навео да је најважније да се стручна лица у нашој земљи упознају са решењима у начину градње ове италијанске компаније и да га прихвате. Следећи крак био би отварање једне или две фабрике које би служиле на обострану корист, како држави и грађанима Србије тако и власницима компаније.

Учешеће на данашњем скупу узели су и представници Факултета техничких наука, који су представили актуелну ситуацију у нашем грађевинарству и одрживој градњи.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs