Вести


Одржан Форум младих Војводине

Нови Сад , 21. децембар 2012.
-A A +AОдржан Форум младих Војводине.

Нови Сад , 21. децембар 2012. .

Нови Сад, 21. децембар 2012. године - Покрајински секретаријат за спорт и омладину организовао је данас, у Скупштини АПВ, Форум младих Војводине, у циљу размене искустава и унапређења међусекторске сарадње различитих јавних политика релевантних за  креирање и спроводјење политике за младе АПВ. Једном годишње, Форум окупља представнике удружења, синдиката, предузетника и предузећа, медија, институција културе и социјалне заштите, образовних, научних и здравствених институција, подмладака политичких партија, на покрајинском и локалном нивоу, како би заједнички учествовали у планирању и спровођењу политике за младе.
Учеснике овогодишњег Форума поздравио је заменик покрајинског секретара Миодраг Јововић који је истакао да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину предузео све кораке да поред спровођења Акционог плана политике за младе у Војводини и других програма и пројеката, део активности усмери и на стварање услова за јасније праћење и усклађивање политике за младе са изазовима који се брзо мењају у друштву у транзицији какво је наше.  "Због тога смо иницирали формирање и формирали тела која ће додатно укључити младе у креирање политике за младе у Војводини и показати све актере који утичу на њихов живот", рекао је Миодраг Јововић и додао да се  управо због тога једном годишње организује и Форум младих који окупља све актере омладинских политика на покрајинском и локалном нивоу како би изнели своје проблеме, предлоге, мишљења и препоруке.
Јововић је подсетио да је половином новембра формиран и Савет за младе Војводине, у чијем саставу су и највиши функционери Владе и Скупштине Војводине. Ово тело, према Јововићевим речима, представља активну полугу за спровођење онога што ће Форум томом свог заседања закључити.  Учесници Форума младих, у оквиру пет радних група (здравље младих, активно укључење младих у јавне политике, запошљавање младих, информисање младих и међурегионална сарадња и безбедност младих), имаће прилику да укажу на потребе и потенцијале младих, те да упуте препоруке покрајинским секретријатима, телима (Савету за младе, Комисији за реализацију Акционог плана политике за младе), као и локалним саветима за младе и органима локалне самоуправе који спроводе омладинску политику.
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs