Вести


Округли сто о подршци особама са Дауновим синдромом

Суботица , 31. март 2014.
-A A +AОкругли сто о подршци особама са Дауновим синдромом.

Суботица , 31. март 2014. .

У организацији Удружења за подршку особама са психофизичким сметњама Суботице "Заједно", у плавој сали Градске куће, уочи викенда одржан је округли сто на тему постојећих и могућих облика подршке особама са Дауновим синдромом. Циљ окупљања био је да се утврде критеријуми на основу којих родитељи могу да добију новчану подршку у виду туђе неге и помоћи.
У Суботици има око стотину деце са Дауновим синдромом од којих је 70 смештено у Дому за децу ометену у развоју „Колевка“.
Покрајинска секретарка за здравство, социјалну политику и демографију, проф. др Весна Копитовић најавила је да у Војводини предстоји израда базе података за особе са инвалидитетом, како би им била доступнија социјална и здравствена заштита.
Начелник Одељења за медицинско вештачење др Милорад Орловић из покрајинског ПИО Фонда као проблем је навео то што је вештачење за децу до 15 година и даље у ингеренцији ове установе, и што су на снази критеријуми сачињени половином прошлог века.
„Правни тим Покрајинског секретаријата ће током следећег месеца члановима овог Удружења пружити правну помоћ око сачињавања иницијативе за покретање предлога амандмана на Закон о социјалној заштити“ – истакла је на крају овог сусрета проф. др Копитовић.


Извор: Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs