Вести


Оснаживање и подршка младим женама у свету бизниса, културе и медија

Нови Сад , 22. октобар 2019.
-A A +AОснаживање и подршка младим женама у свету бизниса, културе и медија.

Нови Сад , 22. октобар 2019. .

"Одржавање овакве конференције, која подстиче и снажи младе жене да се отисну у свет предузетништва, културе или медија, веома је важно" рекла је данас у Архиву Војводине на отварању Kонференције “Women in Business, Media & Culture”, Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

"Оно што као жена и доносилац одлука могу да поручим младим дамама", нагласила је Милошевићева, „јесте да буду амбициозне, храбре и креативне у занимањима којима се баве и да не забораве да на веома одговорним функцијама, не само у нашој земљи већ и у целом свету, седе управо даме, које врло одговорно обављају свој посао“.

Као прва жена на функцији покрајинског секретара за финансије присутнима се у уводном делу обратила и Смиљка Јовановић, која је подсетила на недавно доношење Закона о родном буџетирању, који доприноси равноправности полова.

У име компаније "Color Media Communications" поздравне речи упутио је председник Роберт Чобан, подсећајући да је ово друга конференција на ту тему. Он је рекао да је прва била одржана у Хотелу "Шератон", а да је данас у простору Архива Војводине постављена мултимедијална изложба „Банска палата – приче иза приче“, ауторке Љиљане Дожић, посвећена великом јубилеју, осамдесетогодишњици изградње Бановине.

Чобан је истакао да је веома важно дискутовати о развоју женског предузетништва како би се младе девојке мотивисале да одаберу жељена занимања, а јавност упознала с положајем и проблемима жена у друштву.
Учеснике Конференције, у име Архива Војводине, поздравила је помоћница директора Милена Субић.

На данашњем скупу, који обухвата три панела, посвећена бизнису, култури и медијима, говориле су управница Галерије Матице српске Тијана Палковљевић, глумица Вјера Мујовић, организаторка "Fashion week"-а Светлана Хорват, Софија Бајић из „Виталона", власница "Медија понта" Наташа Херор, новинарка Радио-телевизије Војводине Александра Поповић, предузетница Марија Радојчић и многи други.

Kонференцију су организовали "Color Media Communications", Kабинет министра за иновације и технолошки развој и Архив Војводине, са циљем промоције женског иновационог предузетништва на националном и локалном нивоу.

Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs