Вести


Отворена лабораторија за молекуларну анализу хране на ФИНС-у

Нови Сад , 21. фебруар 2019.
-A A +AОтворена лабораторија за молекуларну анализу хране на ФИНС-у.

Нови Сад , 21. фебруар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас лабораторију за молекуларну анализу хране у Научном институту за прехрамбене технологије у Новом Саду, чије опремање је подржала Покрајинска влада са 16 милиона динара.

„Институт за прехрамбене технологије добио је средства Покрајинске владе за набавку најсавременије лабораторије и опреме која ће служити за прецизне анализе хране које су значајне за утврђивање квалитета хране и производа, а за којима постоји велика тражња привреде“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је Институт ФИНС једна од водећих установа из ове области у земљи и региону, оцењујући да представља значајно место у повезивању науке и привреде.

„Повезивање науке и привреде је потреба савременог света и оне услуге и производи који тако настају имају вишеструку вредност. Универзитет у Новом Саду је лидер у томе, а како би то и остао, Покрајинска влада ће наставити да пружа значајну подршку свим факултетима и институтима“, додао је председник Мировић.

Директорка Института ФИНС Оливера Ђурагић истакла је да је ово велики дан за Институт, јер ће отварање лабораторије допринети проширењу асортимана анализа и бољем позиционирању на тржишту.

„Покрајинска влада је издвојила средства за опремање ове лабораторије и на тај начин показала да наука има перспективу у нашој земљи, јер само улагање у ову област може да допринесе бржем развоју земље и привреде у целини“, рекла је Ђурагићева.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs