Вести


Отворена фабрика за прераду поврћа немачке компаније „Mamminger konserven - SRB” вредна 4 милиона евра

Нови Сад , 11. септембар 2019.
-A A +AОтворена фабрика за прераду поврћа немачке компаније „Mamminger konserven - SRB” вредна 4 милиона евра.

Нови Сад , 11. септембар 2019. .

Данас је у Госпођинцима, у општини Жабаљ, отворена фабрика за прераду поврћа немачке компаније „Mamminger konserven - SRB”, инвестиција вредна четири милиона евра, која ће, како је најaваљено, запошљавати око 250 радника.

Реч је о компанији чија је основна делатност прерада краставаца које откупљујe од више од 2000 коопераната у нашој земљи. Једна трећина од око 15.000 тона откупљених краставаца прерађиваће се у новоизграђеној фабрици у Госпођинцима.

Ова инвестиција je важна јер ће допринети развоју прехрамбене индустрије у нашој земљи, казао је председник Покрајинске владе Игор Мировић, и истакао да је у првих шест месеци ове године забележен раст када је реч о прехрамбеној индустрији у АП Војводини.

„Мере Владе Републике Србије и мере Покрајинске владе дале су резултат. Усмеравамо значајна средства у ову област јер у нашој земљи постоје услови да се инвестира у прехрамбену индустрију“, казао је председник Мировић.

У 2016. години, додао је Мировић, буџет АП Војводине износио је 62 милијарде динара, а 2020. године, имаћемо буџет од 80 милијарди динара, а то је омогућиo развој привреде и пољопривреде, казао је председник Мировић.

Имати овакву фабрику у Србији велика је и значајна ствар. Влада Републике Србије уредила је Закон о ангажовању сезонских радника у пољопривреди и тиме омогућила запошљавање 22.500 радника по том основу, рекао је министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

„После нешто више од годину дана од постављања камена темељца за ову фабрику данас са задовољством можемо рећи да смо заједно направили корак ка будућности у којој ћемо заједно, ову фабрику, уз подршку Владе Републике Србије и Владе СР Немачке наставити да развијамо и проширујемо“, казао је директор „Mamminger konserven“ Клаус Херпел.

О значају ове инвестиције говорили су и амасадор СР Немачке Томас Шиб, директор компаније “Mamminger konserven- Srbija“ Оливер Угринај и председник Општине Жабаљ Чедомир Божић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs