Вести


Отворен ветропарк у Загајици код Вршца

Загајица , 03. октобар 2016.
-A A +AОтворен ветропарк у Загајици код Вршца.

Загајица , 03. октобар 2016. .

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић присуствовао је у Загајици код Вршца отварању ветропарка „La Pikolina“, који је у рад пуштен у присуству министра енергетике и рударства Александра Антића, извршног директора компаније Fintel Energia Spa и MK Fintel Wind-а Тицијана Ђованетија и председнице Управног одбора Уникредит банке за Србију Чиле Илхаз.

„Инвестиција компаније Fintel Energia Spa и MK Fintel Wind-а има велики значај како за становништво ове локалне самоуправе, тако и за АП Војводину, али и за Републику Србију, јер са својих 6,6 мегавата снаге и уложеним средствима од 10 милиона евра представља озбиљан корак напред у погледу саме енергетске политике наше земље“, оценио је секретар Грбић.

Овом инвестицијом ће се, према његовим речима, у великој мери смањити зависност од увозне енергије и побољшати биланс обновљивих извора енергије у односу на фосилна горива.

„Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај ће се и убудуће трудити да буде партнер и сервис грађанима и привреде, а сваки инвеститор ће добити пуну подршку за реализацију својих пројеката“, додао је секретар Грбић.

Према речима министра Антића инвестиција у овај ветропарк представља значајан искорак наше земље у правцу далеко веће заступљености обновљивих извора енергије у укупној потрошњи.

„Отварање овог ветропарка је потврда да смо на добром путу ка циљу да до 2020. године у Србији 27 одсто укупне потрошње енергије буде из обновљивих извора“, прецизирао је министар Антић.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs