Вести


Отворен Војвођански салон у Покрајинској влади

Нови Сад , 20. септембар 2019.
-A A +AОтворен Војвођански салон у Покрајинској влади.

Нови Сад , 20. септембар 2019. .

Данас је у Покрајинској влади отворен Војвођански салон, с циљем очувања културног наслеђа и промоције стваралаштва жена и младих у АП Војводини. Поставка је припремљена по концепту који кроз традиционалне технике и флоралне мотиве представља етнолошко наслеђе Војводине.

„На 80. годишњицу од када је изграђена зграда Покрајинске владе, отворили смо овај салон као део једне велике успешне заједничке иницијативе коју су помогле и локалне самоуправе. Ово је иницијатива подстицања и промоције вредности које наше жене стварају, како би се сачувало и представило наше наслеђе“, казао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Ова иницијатива, додао је председник Мировић, важна је за очување наших села и руралних средина јер откупљивањем ових производа ми помажемо развој сеоских средина и очување нашег наслеђа.

„Пресрећна сам јер се Покрајинска влада прикључила иницијативи која има за циљ запошљавање најмање 1000 жена са села које су и најугроженије у економском смислу. Кроз ову иницијативу до сада смо упослили више од 600 жена. На овај начин не само да чувамо наше вредности и наслеђе, које поносно показујемо свету, већ помажемо женама да се запосле и економски оснаже. И зато позивам све институције да се придруже овој акцији”, рекла је потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић.

Војвођански салон шаље важну поруку о очувању културног наслеђа који је део нашег идентитета али и мултикултуралности и толеранције, казала је извршна директорка НАЛЕД-а, Виолета Јовановић.

Отварању Војвођанског салона присуствовали су и представнице занатских удружења које су израдиле експонате, директорица Завода за равноправност полова Диана Миловић и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs