Вести


Отворен Међународни фестивал хармонике у Иванову

Нови Сад , 25. јун 2018.
-A A +AОтворен Међународни фестивал хармонике у Иванову.

Нови Сад , 25. јун 2018. .

Покрајински секретар за културу, јавно инфомисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић поздравила је синоћ учеснике дводневног Међународног фестивала хармонике „Златна дирка - прва хармоника Војводине", који се, другу годину за редом, одржава у селу Иваново, надомак Панчева.

Поздрављајући бројне учеснике фестивала, госте и љубитеље звука хармонике, Милошевићева је рекла да је ово мало војвођанско место успело да уради заиста нешто велико, а то је да у част хармонике и њених чари доведе готово целу Европу на бину свог Дома културе.

„Дух овог фестивала је да сви покажете оно најбоље што у себи носите. Јер, ви сте прави чувари традиције једног од најзаступљенијег инструмента на нашим просторима и зато подршка Покрајинске владе и у даљем одржавању овог међународног фестивала неће изостати“, додала је Милошевићева.

Идејни творац и организатор манифестације је Дом културе ''Жарко Зрењанин'' из Иванова у сарадњи са Удружењем естрадних уметника ''Балкан'' из Панчева. Његово овогодишње издање окупило је хармоникаше узраста од осам до 30 година из Србије, Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Румуније, Бугарске и Аустрије.

Поред такмичарског дела, саставни део фестивала су и концерти најеминентнијих солиста на хармоници, односно оркестара хармоника, као и вокалних солиста извођача изворне народне музике.

Сви победници фестивал у Иванову се, иначе, директно квалификују за учешће на "Првој хармоници Сокобање", иначе највећем хармоникашком фестивалу на Балкану.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs