Вести


Отворен Међународни фестивал хармонике у Иванову

Нови Сад , 25. јун 2018.
-A A +AОтворен Међународни фестивал хармонике у Иванову.

Нови Сад , 25. јун 2018. .

Покрајински секретар за културу, јавно инфомисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић поздравила је синоћ учеснике дводневног Међународног фестивала хармонике „Златна дирка - прва хармоника Војводине", који се, другу годину за редом, одржава у селу Иваново, надомак Панчева.

Поздрављајући бројне учеснике фестивала, госте и љубитеље звука хармонике, Милошевићева је рекла да је ово мало војвођанско место успело да уради заиста нешто велико, а то је да у част хармонике и њених чари доведе готово целу Европу на бину свог Дома културе.

„Дух овог фестивала је да сви покажете оно најбоље што у себи носите. Јер, ви сте прави чувари традиције једног од најзаступљенијег инструмента на нашим просторима и зато подршка Покрајинске владе и у даљем одржавању овог међународног фестивала неће изостати“, додала је Милошевићева.

Идејни творац и организатор манифестације је Дом културе ''Жарко Зрењанин'' из Иванова у сарадњи са Удружењем естрадних уметника ''Балкан'' из Панчева. Његово овогодишње издање окупило је хармоникаше узраста од осам до 30 година из Србије, Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Румуније, Бугарске и Аустрије.

Поред такмичарског дела, саставни део фестивала су и концерти најеминентнијих солиста на хармоници, односно оркестара хармоника, као и вокалних солиста извођача изворне народне музике.

Сви победници фестивал у Иванову се, иначе, директно квалификују за учешће на "Првој хармоници Сокобање", иначе највећем хармоникашком фестивалу на Балкану.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs