Вести


Отворен нови Дом здравља у Кули

Кула , 17. новембар 2018.
-A A +AОтворен нови Дом здравља у Кули .

Кула , 17. новембар 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и министар здравља Златибор Лончар отворили су данас нови Дом здравља у Кули, објекат изграђен по најсавременијим стандардима, који ће обезбеђивати комплетну здравствену услугу од опште праксе, специјалистичких служби, лабораторије и рендгена.

„Нови Дом здравља у Кули од понедељка биће отворен за све пацијенте. Ову велику инвестицију финансирала је Влада Србије и грађани ове општине најзад ће, на једном месту, имати обједињену и знатно квалитетнију здравствену заштиту“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је данас договорено да Покрајинска влада и Влада Србије у наредном периоду обезбеде средства и за набавку додатне медицинске опреме.

Том приликом, председник Мировић оценио је да је у протекле две и по године Покрајинска влада, у сарадњи са Владом Србије и локалном самоуправом, показала да, како је истакао, може да чини конкретне кораке у циљу унапређења услова живота грађана општине Кула.

„Ми ћемо наставити да улажемо у развој ове општине и борићемо се да у свим сферама живота и рада имамо конкретне резултате, који ће у будућности бити на корист грађанима“, додао је председник Покрајинске владе.

„Министарство здравља финансирало је овај велики пројекат, а у наредном периоду обезбедићемо и нову медицинску опрему, ЦТГ апарат, ултразвук и сонду за абдомен“, изјавио је министар Лончар и додао да је планирано и нових шест специјализација.

„Ми Куљани смо данас поносни. Захвалан сам Влади Србије на овој инвестицији, али посебно Покрајинској влади и председнику Мировићу, јер је у протекле две године, за развојне пројекте у општини Кула, из покрајинског буџета издвојено милијарду динара“, рекао је председник општине Кула Велибор Милојичић, истакавши да је пре четири године на том месту било згариште, а данас најмодернији објекат Дома здравља.

Отварању новог објекта Дома здравља присуствовао је и покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs