Вести


Отворен нови простор Америчког кутка у Новом Саду

Нови Сад , 29. новембар 2018.
-A A +AОтворен нови простор Америчког кутка у Новом Саду.

Нови Сад , 29. новембар 2018. .

„Утицаји америчке културе на сваког од нас одувек су били велики– од филма, преко музике, до литературе – и овакво место, на лакши и свестранији начин, oмогућава млађим генерацијама приступ тој култури“, истакао је председник Покрајинске владе Игор Мировић вечерас на отвaрању новог простора Америчког кутка у Новом Саду.

Он је истакао да је од оснивања Америчког кутка у Новом Саду, велики број Новосађана упознао америчку културу, те додао да је нови простор шанса да се програми које они пружају обогате и приближе већем броју грађана.

„Наше две земље повезују деценије дипломатских односа, за које желимо да у будућности буду још снажнији. Много тога нас повезује и то треба да негујемо, а значајну улогу у томе, уверен сам, имаће управо и Амерички кутак у Новом Саду“, казао је председник Мировић.

„После 14 година снажног рада и бројних успеха, Амерички кутак у Новом Саду добио је већи простор. Захваљујући заједничком раду Града, координатора Кутка, Културног центра Новог Сада и амбасаде САД, успели смо да обезбедимо овако репрезентативан простор у којем ће моћи да се реализују бројни садржаји“, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

“У протеклих 14 година Амерички кутак у Новом Саду створио је снажну мрежу са преко 7.000 чланова и постао место окупљања мотивисаних људи, жељних нових знања и на то смо поносни“, казао је амбасадор Сједињених Америчких Држава Кајл Скат, додавши да је Амерички кутак у Новом Саду један од најактивнијих америчких културних центара.

Амерички кутак заједнички је пројекат Америчке амбасаде и Културног центра Новог Сада, који путем мултимедијалних садржаја и програма који се организују, посетиоцима нуди информације о Сједињеним Америчким Државама.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs