Вести


Отворен реконструисани објекат Ватрогасно-спасилачке јединице у Беочину

Беочин , 09. децембар 2019.
-A A +AОтворен реконструисани објекат Ватрогасно-спасилачке јединице у Беочину.

Беочин , 09. децембар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас отварању реконструисаног објекта Ватрогасно-спасилачке јединице у Беочину.

„Заједничким снагама обновили смо просторије ове веома важне јединице јер ова служба покрива Фрушку гору и 28 километара од Беочина до границе са Хрватском. Минулих година показали су се као веома способна и одговорна јединица“, изјавио је председник Мировић.

Он је подсетио на то да је Покрајинска влада издвојила и 40 милиона динара за набавку униформи и друге опреме за добровољна ватрогасна друштва у АП Војводини.

Ова друштва, како је истакао Мировић, морамо да снажимо у будућности да би допуњавала функцију ватрогасно-спасилачких јединица. Кроз пројекат „Ембер“ обновљена је и опрема за спасавање и заштиту у ванредним ситуацијама.

„Правимо помаке у овој области, заједничким снагама опремићемо и професионалне и добровољне јединице и сваку ванредну ситуацију дочекаћемо спремнији“, казао је Мировић.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић рекао је да је ово потврда координираног рада Министарства и Покрајинске владе уз подршку локалне самоуправе и приватних компанија. Он је истакао да је 2019. једна од најбољих година када је реч о овом сектору, јер после скоро четири деценије имамо обнављање ватрогасних објекта и опреме.

„Данас је важан дан за ову јединицу, али и за целу општину Беочин. Наставићемо сви заједно са подршком овој области, веома значајној за све нас“, рекао је начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs