Вести


Отворен 50. јубиларни ЛОРИСТ

Нови Сад , 03. октобар 2017.
-A A +AОтворен 50. јубиларни ЛОРИСТ.

Нови Сад , 03. октобар 2017. .

„ЛОРИСТ је прилика да заједнички, са Новосадским пољопривредним сајмом, приближимо целокупној заинтересованој јавности све природне потенцијале које Војводина поседује, а међу њима и наша богата риболовна и ловна подручја“, поручио је данас ресорни секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Вук Радојевић, током свечаног отварања 50. Међународних сајамова ЛОРИСТ у аули Новосадског сајма.

Он је додао да, концепт Покрајинске владе ове године јесте заједнички наступ свих ресорних покрајинских секретаријата - за урбанизам и заштитау животне средине, за привреду и туризам, спорт и омладину те секретаријата за пољопривреду. Радојевић је даље навео, да ће смотре попут ЛОРИСТ-а и подршка лову и риболову, кроз мере аграрне политике и конкурсне линије, у Покрајинској влади увек имати партнера.

Министар заштите животне средине, Горан Триван, који је отворио данашњу манифестацију, нагласио је да суштински значај сајма лова, риболова и спорта, јесу заштита животне средине и екологија, коју ЛОРИСТ који, како је рекао, спада у један од најкомплексинијих сајамова на територији наше земље, демонстрира на најбољи могући начин.

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић истакао је да је, поред бројних проблема у последњих пола века и затворених граница, ова манифестација успела да оспстане и постане престижно место у окупљању пословног света и заљубљеника у лов, риболов спорт, туризам, екологију и хортикултуру.

У Конгресном центру биће одржано више од 20 стручних скупова и презентација, а на штандовима излагача, више од 100 пратећих садржаја. Централна поставка на ЛОРИСТ-у ће бити Изложба ловачких трофеја, на којој ће бити представљнео више од 500 експоната, што је и највећа изложба те врсте у Европи у овој години. Једна од највећих атрактивности на сајму туризма биће и изложба “Путевима римских императора”, коју је до сада видело око милион и по људи широм света, а први пут у Србији биће представљена широј јавности, навео је генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић.

Овогодишњи јубиларни, 50. међународни сајмови ЛОРИСТ, који су у трајању од 3. до 8. октобра, окупиће укупно 450 излагача што је за 50 одсто више у односу на прошлу годину


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs