Вести


Отворен 85. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду

Нови Сад , 15. мај 2018.
-A A +AОтворен 85. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду.

Нови Сад , 15. мај 2018. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, истакао је данас на отварању 85. Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду да је пољопривреда наша развојна шанса и да Покрајинска влада и ове године, као и прошле, има јединствен наступ.

„Окупиле су се све покрајинске установе које подржавају даљи развој пољопривреде на територији АП Војводине. Основна намера је да промовишемо комплетне мере на покрајинском нивоу у циљу даљег развоја, пре свега, аграрне политике и интензивирања пољопривредне производње, као и подршке малим и средњим пољопривредним газдинствима“, истакао је Вук Радојевић на отварању овогодишњег Пољопривредног сајма, и приликом обиласка штанда Француске - земље партнера на овој манифестацији.

Радојевић је посебно указао на значај покрајинских фондова, који су на располагању пољопривредницима Војводине, и нуде изузетно повољне кредитне линије.

Према његовим речима, овај сајам је прилика и за значајан број сусрета са међународним политичко-привредним делегацијама у циљу остваривања још чвршће сарадње, и побољшања наше спољнотрговинске размене.

„Уверен сам да ћемо кроз овогодишњи Пољопривредни сајам, који је један од најзначајнијих у југоисточној Европи, свакако поправити слику аграра АП Војводине и Републике Србије у региону и окружењу, и на овај начин стимулисати домаће произвођаче да иду у правцу удруживања, како би мали и средњи заштитили своје интересе“, истакао је ресорни секретар. Он је додао да ово унапређење, такође, треба да се осети и у правцу примене савремених информационих технологија у домаћој пољопривредној производњи.

На овогодишњем Пољопривредном сајму, који је отворио министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, наступиће око 1.500 излагача из 30 земаља, а производи и услуге стижу из укупно 60 земаља.

На отварању сајма, поред градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и генералног директора Новосадског сајма Слободана Цветковића, присутнима су се обратили и министар климатских промена и животне средине УАЕ Тани Ал Зејуди, и амбасадор Француске у Републици Србији Фредерик Мондолони.

Овогодишњи Пољопривредни сајам који је у излагачком делу за 10 одсто већи од прошлогодишњег, обележиће Национална изложба стоке, Изложба пољопривредне механизације, десет колективних изложби, изложба органске хране и производа са ознаком географског порекла, те више од 50 стручних и пословних скупова.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs