Вести


Пастор отворио Арт Гарни Хотел у Кањижи

Нови Сад , 31. август 2012.
-A A +AПастор отворио Арт Гарни Хотел у Кањижи.

Нови Сад , 31. август 2012. .

Нови Сад/ Кањижа, 31. август 2012.  - Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор свечано је отворио данас Арт Гарни Хотел у Кањижи, који је финансиран од стране републичких, покрајинских и локалних органа, ако објекат од посебног значаја за културу.Поздрављајући присутне, председседник Пастор је истакао да овај хотел доживљава као капитално улагање у културу, Кањижу и целу Покрајину.
„Постоји спор око тога шта су то капиталне инвестиције, јер се под тим термином углавном подразумевају путеви, целокупна саобраћајна инфраструктура... Али и овај хотел је капитална инвестиција, не само по величини, него и по капиталном значају који има за културу, Кањижу и Војводину", истакао је Пастор.
Пастор се захвалио покрајинском Фонду за капитална улагања што је препознао значај овакве инвестиције, као и идејном творцу овог објекта Јожефу Нађу, познатом савременом уметнику, који се вратио у родну Кањижу и реализовао своју идеју.
„Ми доживљавамо себе као земљу из које млади масовоно одлазе. Међутим, ово је доказ да можемо заједнички радити на њиховом повратку и у најбољем могућем смислу искористити знања и идеје које су у иностранству стекли", поручио је Пастор
Свечаном отварању присуствовали су и потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић, директор Фонда за капитална улагања Небојша Маленковић и председник Општине Кањижа Михаљ Њилаш.  

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs