Вести


Пастор: Сарадња Војводине и Гуандонга на обострану корист

Нови Сад , 30. новембар 2012.
-A A +AПастор: Сарадња Војводине и Гуандонга на обострану корист.

Нови Сад , 30. новембар 2012. .

Нови Сад/Шенџен, 30. новембар 2012. - Без обзира на територијалну раздаљину која се мери хиљадама километара,  сигурно постоји обострани интерес да сарадња Војводине и Гуандонга буде попуњена реалним садржајем на обострану корист, рекао је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор сумирајући посету војвођанске делегације овој кинеској провинцији. „Приликом посете Гуангдонгу учествовали смо на значајном међународном форуму, а са друге стране у оквиру форума потписан је и уговор о сарадњи са овом веома важном провинцијом која овде важи као силиконска долина. Ова посета је значајна и због тога што смо имали разговоре у три велика града са веома значајним фирмама које су већ присутне у Србији или које улажу напоре да ојачају своје присуство у сфери енергетике, телекомуникације и у осталим областима", нагласио је Пастор.

Делегација АП Војводине коју чине председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић, покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин и покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски борави у Гуангдонгу (НР Кина) и учествује у програму Међународне недеље о размени и сарадњи.
{флв}30112012_Пастор_Сендзен{/флв}У „Шенџен енерџи груп" делегација АП Војводине разговарала је о сарадњи у области енергетике са председником борда директора Групе, Гаом Ци Мином и његовим сарадницима, а посетила је и телекомуникациону корпорацију „Хуавеи" где се разговарало се о могућим заједничким развојним пројектима у Војводини.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs