Вести


Подржано 12 пројеката израде планова генералне и детаљне регулације у војвођанским локалним самоуправама

Нови Сад , 08. април 2016.
-A A +AПодржано 12 пројеката израде планова генералне и детаљне регулације у војвођанским локалним самоуправама .

Нови Сад , 08. април 2016. .

Покрајински секретар за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине др Слободан Пузовић, потписао је уговоре са представницима војвођанских локалних самоуправа, које су добиле бесповратна средства за суфинансирање израде планова генералне регулације и планова детаљне регулације, у 2016. години. На конкурсу ресорног покрајинског секретаријата, новац у укупном износу од 11 милиона динара добило је 12 локалних самоуправа.

Према речима др Слободана Пузовића, циљ конкурса је стварање планског основа и подстицања планског уређења простора, а тиме и стварање квалитетног предуслова за реализацију инвестиција у области грађевинарства, инфраструктуре, пољопривреде, индустрије, туризма и других привредних грана у локалним самоуправама на територији АП Војводине.

„Право учешћа на конкурсу имале су војвођанске локалне самоуправе које су у буџету за 2016. годину обезбедиле део сопствених средстава за израду планског документа за који конкуришу – рекао је др Слободан Пузовић и додао да се већина одобрених пројеката односи на израду планова детаљне регулације, и то: граничних прелаза, радних зона, спортско-рекреативних и туристичких комплекса, те за уређење блокова унутар насељених места.

Секретар Пузовић је још додао, да је у покрајинском буџету за суфинансирање израде планова генералне регулације и планова детаљне регулације, остало још четири милиона динара, те да ће ускоро бити расписан нови конкурс.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs