Вести


Подршка гостовању плесног спектакла „Trait d’Union“ у СНП

Нови Сад , 29. јун 2017.
-A A +AПодршка гостовању плесног спектакла „Trait d’Union“ у СНП.

Нови Сад , 29. јун 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама професор Мирослав Штаткић и његов заменик др Небојша Кузмановић, разговарали су данас са Ан Лорен Вигуру, аташеом за културу Амбасаде Републике Француске у Србији и Орели Поле, руководиоцем Француског института у нашој земљи.

Тема разговора било је предстојеће гостовање плесног спектакла „Trait d’Union“, познатог париског кореографа Анжелина Прељокажа, оца савременог француског плеса и такозване „хип-хоп“ културе, у Српском народном позоришту. Стога су у разговору учествовали и управник тог театра Зоран Ђерић и директор његовог Балета Тони Ранђеловић.

„Веома ми је драго што имамо прилику да разговарамо о заједничким пројектима са представницима Француске, земље која је синоним за културу и уметност и креативна инспирација свим другим земљама и народима, као и да сарађујемо у реализацији тих пројеката“, рекао је, уз остало, секретар Штаткић.
Француска је, додао је он, сама по себи један неупоредив пројекат културе који је учинио да свет буде богатији готово у сваком облику стваралаштва и уметности, било да се ради о њиховом класичном или модерном изразу.

Госпођа Ан Лорен Вигуру је, с друге стране, изразила наду да ће сарадња са Покрајинском владом и Секретаријатом за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и на овом, и на другим сличним пројектима, бити успешна и обострано корисна.

„Спектакл који нам предстоји представља покушај приближавања широкој културној јавности модерне игре са елемената популарне, урбане и разноврсне културе младих у модерном велеграду“, додала је она.

У оквиру гостовању у Новом Саду планираног, иначе, за октобар ове године, кореограф Прељокаж ће одржати и радионицу „Мастерклас“, посвећену савременој игри и намењену балетским играчима и ансамблима модерног плеса.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs