Вести


Подршка Покрајинске владе у повезивању привредника

Нови Сад , 27. новембар 2018.
-A A +AПодршка Покрајинске владе у повезивању привредника.

Нови Сад , 27. новембар 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић изјавио је данас на отварању манифестације „Дан добављача“, да је повезивање и сарадња привредника, уз подршку јавног сектора, пут који сигурно води ка економском напретку.

„Задатак нас из јавног сектора јесте да доношењем одговарајуће регулативе, стварамо амбијент за добро пословање, и истовремено, креирамо мере подстицаја и субвенционисања привреде. То смо у АП Војводини, у протекле две и по године интензивно чинили, кроз субвенционисање набавке опреме и нових радних места“, казао је потпредседник Милићевић.

Он је нагласио и да је неопходно да се проналазе нови начини и модели да се помогне привреди, те да је управо један од тих модела и манифестација „Дан добављача“.
„Стварање могућности за директан контакт и повезивање малих и средњих компанија са великим компанијама и извозницима, с једне стране доприноси нивоу раста производње код нас, а са друге стране је веома важно за подстицај производње која је извозно оријентисана, из које се остварују значајни девизни приливи“, нагласио је Ђорђе Милићевић.

Директор РАВ-а Никола Жежељ истакао је да је важно да се помогне домаћим предузећима да се укључе у ланце добављача великих компанија. То ће, како је навео, допринети њиховом расту, али и утицати на повећање извоза Србије и АП Војводине.

„Дан добављача“ трећи пут за редом организовала је Развојна агенција Војводине, уз подршку Покрајинске владе. Манифестација је овога пута посвећена сектору пратеће аутомобилске индустрије, и окупила је око 90 компанија из Србије, БиХ, Велике Британије, Данске, Италије, Француске, Мађарске, Немачке, Румуније, Словеније, Хрватске, Шведске.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs