Вести


Подршка Покрајинске владе у циљу решавања проблема загађености реке Криваје

Нови Сад , 18. јун 2018.
-A A +AПодршка Покрајинске владе у циљу решавања проблема загађености реке Криваје.

Нови Сад , 18. јун 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор сагласили су се данас, након радне посете Бачкој Тополи и Малом Иђошу, да је неопходно што пре приступити решавању проблема загађености реке Криваје у тим општинама.

Председник Мировић рекао је да је циљ посете био да се на лицу места увере у размере, како је оценио, великог проблема, са којим се мештани тих општина суочавају годинама.

„Одлучили смо да у наредних неколико месеци, у сарадњи са локалним самоуправама, припремимо велике пројекте који се односе на изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у Бачкој Тополи и Малом Иђошу, за шта грађевинске дозволе већ постоје“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је током посете Бачкој Топoли одржан и састанак са власницима индустријских постројења тог краја, који су међу највећим загађивачима, те додао да је са њима договорено да, уз подршку покрајине, раде на израдњи претпостројења у својим компанијама.

„Ово је вишегодишњи посао, који ћемо заједно реализовати, а поред пречистача отпадних вода, односи се и на изградњу канализационе мреже, централних колектора и целокупног чишћења тока реке Криваје“, навео је председник Мировић и додао да је реч о стратешком развојном и инфраструктурном пројекту, за чију реализацију очекује подршку и других локалних самоуправа.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор изјавио је да је реч о великом пројекту и подухвату, те додао да очекује да пречистач отпадних вода буде изграђен у наредних неколико година.

„Захваљујући одговорној политици коју води Покрајинска влада, у ситуацији смо да можемо да се бавимо решавањем питања заштите животне средине, што је веома значајно“, рекао је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs