Вести


Подршка пројектима у области обновљивих извора енергије

Нови Сад , 26. децембар 2016.
-A A +AПодршка пројектима у области обновљивих извора енергије.

Нови Сад , 26. децембар 2016. .

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић уручио је данас 10 уговора корисницима бесповратних средстава, који су ово право остварили на конкурсима Секретаријата, намењених реализацији пројеката у области обновљивих извора енергије. Укупна вредност ових уговора износи нешто више од 27 милиона динара.

Непуних седам милиона динара усмерено је у пројекте за примену соларне енергије за припрему топле потрошне воде у објектима јавне намене. На овај начин биће суфинансирани пројекти у Предшколској установи „Бамби“ у Бачкој Тополи, Факултету за физичко васпитање Универзитета у Новом Саду, Дому здравља у Житишту, Установи за предшколски васпитање и образовање „Чика Јова Змај“ у Ади и Техничкој школи „Иван Сарић“ у Суботици.

Нешто више од 20,1 милион динара издвојено је за суфинансирање пројеката примене топлотних пумпи за загревање и хлађење објеката јавне намене. Уз помоћ ових средстава своје пројекте реализоваће: Средња школа „Вук Караџић“ у Сечњу, Дом за смештај душевно оболелих лица „Свети Василије Острошки“ у Бечеју, Дечија установа „Радост“ у Иригу, Предшколска установа „Бошко Буха“ у Врбасу и Основна школа „Бранко Радичевић“ у Стапару.

Ресорни секретар Грбић је истакао да је циљ Секретаријата био да подржи пројекте, чија је сврха замена фосилних горива обновљивим изворима енергије, као и смањење емисије штетних гасова и ефекта стаклене баште.

„Овим пројектима постижемо неколико ефеката, а једна од битних чињеница јесте и да је реч о реализацији пројеката у јавним установама, попут вртића, образовних и здравствених установа. На овај начин растерећујемо буџет и ослобађају се средства за друге намене“, нагласио је Грбић уз добре жеље за наступајућу годину и најаву да ће се подршка Секретаријата за пројекте у овој области наставити.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs