Вести


Подршка ТВ серији и позоришној представи поводом стогодишњице присаједињења

Нови Сад , 14. фебруар 2017.
-A A +AПодршка ТВ серији и позоришној представи поводом стогодишњице присаједињења.

Нови Сад , 14. фебруар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је данас, поводом припрема за обележавање 100. годишњице присаједињења Војводине Србији, примио Милована Витезовића књижевника и драматурга, којем је поверено писање сценарија за играну ТВ серију и текста позоришне представе о овом историјском догађају, генералног директора РТВ Миодрага Копривицу и управника СНП Зорана Ђерића.

Саговорници су се сложили да овако значајан јубилеј, који се навршава 2018, представља изузетан повод и за реализацију пројеката попут снимања ТВ серије у продукцији Радио-Телевизије Војводине (РТВ), и позоришне представе, која ће премијерно бити изведена у Српском народном позоришту.

Председник Мировић је истакао да ће Покрајинска влада озбиљно подржати ове активности, истичући да је реч о националном пројекту од огромног значаја.

Председник Покрајинске владе је уверења да ће реализација овог вредног заједничког пројекта, допринети да на достојан начин буде обележена стогодишњица од краја Првог светског рата и присаједињења, догађаја који је неправедно дуги низ година био у другом плану.

Мировић је рекао да je Покрајинска влада започела припреме за оснивање Музеја присаједињења, чијим ће отварањем такође бити обележен стогодишњи јубилеј, као и низом научних, културних, уметничких и других манифестација.

Милован Витезовић, којег телевизијска публика, уз остало, памти по сценарију ТВ серије „Вук Караџић“, као и остали гости, захвалили су се на овој подршци председнику Мировићу, јер је реч о историјски изузетно значајном поводу који тражи темељан приступ, где ће бити укључен и велики тим сарадника, како би овај значајан подухват био верно и квалитетно представљен.

Данашњем пријему присуствовао је и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs