Вести


Покрајина за комасацију и рибњаке определила 97 милиона динара

Нови Сад , 19. децембар 2017.
-A A +AПокрајина за комасацију и рибњаке определила 97 милиона динара.

Нови Сад , 19. децембар 2017. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић уручио је данас 14 уговора корисницима, који су остварили право на бесповратна средства у оквиру два конкурса. Реч је о суфинансирању започињања нових поступака комасације и њиховом наставку у општинама у АП Војводини где су у току, док је други конкурс намењен финансијској подршци за подизање нових рибњака и реконструкцију постојећих на територији АП Војводине у 2017. години.

„У оквиру првог конкурса, потписано је 11 уговора са представницима осам локалних самоуправа из Војводине. Њихова укупна вредности је око 218 милиона динара, од чега је учешће ресорног секретаријата 73,5 милиона динара“, изнео је Вук Радојевић.

Укупан износ бесповратних средстава за започињање нових поступака комасације у Војводини, на име чега је потписано седам уговора, износи око 118 милиона динара, у чему је учешће Секретаријата нешто више од 24 милиона динара. Када је реч о наставку ових активности које су у току, Радојевић је рекао да је за четири уговора, чија је укупна вредност 101 милион, Секретаријат издвојио 49,3 милиона динара.

Радојевић је навео да је од 11 уговора који су данас закључени, по два уговора намењено општинама: Вршац, Сремска Митровица и Апатин, и за започињање и за наставак поступка комасације, док су са представницима општина: Бачка Паланка, Чока, Рума, Шид, потписани уговори за започињање ових активности, а са општином Ковин за наставак комасације.

„За изградњу нових и реконструкцију постојећих рибњака у нашој покрајини, ове године је са данашњих три потписано укупно пет уговора, чија је укупна вредност инвестиција 38 милиона динара, у чему је учешће ресорног секретаријата око 24 милиона динара“, саопштио је Радојевић.

Са овим инвестицијама, како је покрајински секретар навео, биће реконструисано 95 хектара постојећих и изграђено 6,5 хектара нових рибњака у Војводини. Поручио је да ће ове две мере аграрне политике Војводине бити настављене и у 2018. години, за шта су планирана средства у буџету.

Он је указао да ће буџетом за 2018. годину, акценат бити стављен на младе пољопривреднике до 40 година. Финансијски износ за ову подршку је удвостручен, у односу на 2017. годину, у циљу подршке останка младих на селу и њиховом бављењу пољопривредом.

Радојевић је изнео уверење да ће ресорни секретаријат и у наредној години наставити темпом из 2017, у којој је ова Покрајинска влада била по први пут у прилици да конципира аграрни буџет Војводине, и где је до сада издвојено највише средстава. У овој години, унапређене су постојеће мере аграрне политике, уведене нове мере, повећани финансијски износи за пољопривредна газдинства, и начињени крупни искораци у подршци војвођанских пољопривредника. Како је Радојевић рекао, Покрајински секретаријат за пољопривреду ће уважавајући ИПАРД програм, са овом политиком наставити и у 2018. години.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs