Вести


Покрајина издвојила 52,5 милиона динара за унапређење одгајивачког програма у сточарству

Нови Сад , 27. новембар 2014.
-A A +AПокрајина издвојила 52,5 милиона динара за унапређење одгајивачког програма у сточарству .

Нови Сад , 27. новембар 2014. .

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство доделио је 164 уговора у укупној вредности од 52,5 милиона динара, за унапређење одгајивачког програма у сточарству. Уговори су додељени у оквиру Програма за унапређење сточарства у Војводини у 2014. години.

Уговоре је корисницима, на новосадском Пољопривредном факултету, уручио потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Богарошки, који је најавио да ће ресорни секретаријат наредне недеље наставити са потписивањем уговора за доделу средства у области сточарства, и то уговора за мини месаре и мини млекаре, затим за изложбе, генетске ресурсе и друго.

„У наредној години ћемо настојати да издвојимо више средстава за стимулисање сточарства у Војводини. Сточарство нам је тренутно најслабија карика у пољопривредној политици субвенционисања коју смо до сада спроводили, јер су све остале линије субвенционисања обезбеђене наменским средствима и буџетским фондовима, док то није случај са сточарством“, казао је потпредседник Богарошки и изразио уверење да ће буџет за сточарство бити већи, те да ће уз помоћ струке, пре свега Пољопривредног факултета, та средства бити пласирана на најбиљи начин.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs