Вести


Покрајина издвојила 880 милиона динара за обнову каналске мреже, водовода и канализације у војвођанским општинама

Нови Сад , 15. јул 2014.
-A A +AПокрајина издвојила 880 милиона динара за обнову каналске мреже, водовода и канализације у војвођанским општинама.

Нови Сад , 15. јул 2014. .

Представници 30 војвођанских локалних самоуправа потписали су са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство уговоре о додели бесповратних средстава за радове на обнови каналске мреже, те уговоре о суфинансирању радова на изградњи и обнови водовода и канализације у Војводини. За обнову каналске мреже потписана су 33 уговора у вредности од преко 590 милиона динара, док је за обнову и изградњу водовода и канализације издвојено преко 290 милиона динара, за 42 потписана уговора.

Уговоре је корисницима буџетских средства уручио вршилац функције покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Бугарски.

Секретар Бугарски је нагласио да покрајинска администрација настоји да мерама подршке општинама ствара предуслове за друштвено-економски развој покрајине.

„Поред тога што значајним улагањем настојимо да модернизујемо и развијамо хидросистем Дунав-Тиса-Дунав, што је важно како за укупан развој покрајине, тако и за безбедност у случају поплава, подједнако су важна и улагања у сигурно снабдевање пијаћом водом наших грађана, као и одговорно управљање отпадним водама“, навео је Бугарски.

Он је додао да ће реализацијом потписаних уговора бити обновљено 1.603 километара каналске мреже, што са улагањем од 2012. и 2013. године чини више од 4 хиљаде километара, односно 25 одсто хидросистема у покрајини.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs