Вести


Покрајина помаже Кањижи и Суботици у решавању проблема који је настао приливом великог броја миграната

Кањижа , 08. јул 2015.
-A A +AПокрајина помаже Кањижи и Суботици у решавању проблема који је настао приливом великог броја миграната.

Кањижа , 08. јул 2015. .

Покрајинска влада упутиће општинама Кањижа и Суботица, које се суочавају са свакодневним приливом великог броја миграната, помоћ, пре свега, у средствима за хигијену, као финансијску помоћ за санацију јавних површина, истакнуто је на данашњем састанку делегације Покрајинске владе са руководством општина Кањижа и Суботица, представницима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, МУП-а и јавно-комуналних предузећа из ових двеју општина.

Након састанка у општини Кањижа, потпредседник Покрајинске владе Мирослав Васин изјавио је да се општина Кањижа, у највећој мери, као и Град Суботица, у нешто мањој мери, суочавају са великим проблемом са којим се тренутно суочава цела држава Србија.

„Проблем прилива миграната почиње у једном делу Србије, а завршава се у другом делу земље, и због тога је важно да заједничким деловањем на свим нивоима овај проблем решавамо“, казао је Мирослав Васин и додао да су на нивоу покрајинске администрације, ангажовани сви ресори значајни за решавање проблема у Кањижи и Суботици.

Васин је још додао да ће као командант Покрајинског штаба за ванредне ситуације, наредних дана сазвати састанак Штаба, са кога ће се штабовима за ванредне ситуације у Кањижи и Суботици упутити предлог да се на територији ових двеју локалних самоуправа прогласи ванредна ситуација.

Како је Васин навео, то ће бити предложено због свега што се у овим двема општинама тренутно дешава, али и онога што се у перспективи може дешавати, како би се помоћ могла лакше, једноставније у организованије упућивати.

Васин је још додао да је важно да се испланира помоћ и за наредне месеце, пре свега за зимски период, за шта су ангажовани ресорни секретаријати.

Председник Скупштине општине Кањижа Роберт Лацко, захвалио се Покрајинској влади која је прва изашла у сусрет молби ове општине да јој се помогне у решавању ситуације која је свакога дана све гора.

„Са конкретном помоћи коју ћемо добити од Покрајине, сигуран сам да ће се ситуација у нашој општини донекле нормализовати“, казао је Роберт Лацко.

Градоначелник Суботице Јене Маглаи, казао је да у Суботици оформљена посебна оперативна радна група задужена за решавање проблема насталог приливом миграната, која има задатак да у сарадњи са републичким и покрајинским институцијама свакодневно прати ситуацију на територији Града Суботице.

„Много нам значи подршка Покрајинске владе, поготову што се плашимо да ће у наредном периоду бити још већег прилива миграната“, казао је Маглаи.

Покрајинска секретарка за здравство проф. др Весна Копитовић казала је да је важно да се у сарадњи са локалним самоуправама ради на томе да се обезбеде хигијенски услови у циљу превенције болести и заразе.

У делегацији Покрајинске владе били су: потпредседници Мирослав Васин и Михаљ Њилаш, затим покрајински секретари проф. др Весна Копитовић, Зоран Радоман, др Слободан Пузовић и мр Ненад Станковић, и директор Управе за заједничке послове покрајинских органа Добривоје Антонић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs