Вести


Покрајина помаже обнову спортске хале у Жабљу

Нови Сад , 28. новембар 2019.
-A A +AПокрајина помаже обнову спортске хале у Жабљу.

Нови Сад , 28. новембар 2019. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас Жабаљ, где ће помоћу покрајинских средстава бити саниран паркет у једној од најлепших спортских хала на територији АП Војводине.
Секретар Батез је тим поводом са председником Општине Чедомиром Божићем потписао уговор о финансирању посебног програма за инвестиционо одржавање жабаљске спортске хале. Реч је о инвестицији вредној три милиона динара, у којој ресорни секретаријат учествује са 2,6 милиона динара.

Покрајински секретар за спорт и омладину истакао је да је реч о пројекту одобреном на јавном конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину за финансирање посебних програма пројеката изградње, одржавања и опремања спортских објеката у АП Војводини.

„Захвалан сам локалној самоуправи у Жабљу што ће такође издвојити значајна средства да суфинансира санацију ове спортске дворане, којој гравитирају и две основне, једна средња школа и сви спортски клубови из ове средине. Постоји велика потреба да овај спортски објекат буде реконструисан и добро је што је општинско руководство препознало да је то један од приоритета за развој школског, као и врхунског спорта“, рекао је Батез.

Он је изразио посебно задовољство што је данас у Жабљу имао прилику да са председником Општине и челним људима задуженим за спорт поприча о томе како да се унапреди омладинска политика, као и да сагледа са каквим се изазовима ова општина и њени спортски клубови и организације суочавају када је реч о активностима значајним за развој спорта.

„Прошле године изграђена је спортска хала и довршени су спортски терени на отвореном у Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Госпођинцима“, подсетио је секретар Батез и истакао да је то још једна потврда изузетно успешне сарадње Покрајине и ове локалне самоуправе.

Он је на крају посете рекао да ће Секретаријат и у наредној години, уколико буде потребе, након доношења покрајинског буџета, помагати Општини Жабаљ у овако крупној инвестицији као што је реконструкција спортске хале. С обзиром на то да је план Покрајинске владе да свака општина у Војводини добије спортску халу, Батез је навео да овај посао треба квалитетно завршити јер овај спортски објекат, изграђен још осамдесетих, служи подједнако школској деци, врхунским спортистима и рекреативцима.

Захваливши Покрајинској влади и Секретаријату за спорт и омладину на подршци у реализацији овог пројекта реконструкције спортске хале у Жабљу, председник Општине Чедомир Божић истакао је да очекује да ће целокупна санација паркета бити завршена за око два месеца.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs