Вести


Покрајина регресира превоз за близу две хиљаде студената

Нови Сад , 02. април 2019.
-A A +AПокрајина регресира превоз за близу две хиљаде студената.

Нови Сад , 02. април 2019. .

За регресирање превоза студената у међуградском, односно, међумесном саобраћају на територији АП Војводине у 2019. години, Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност обезбедио је 20 милиона динара. Средства за регресирање превоза намењена су за буџетске студенте, за студенте који нису корисници услуга смештаја и исхране у студентским центрима и који не користе стипендије и кредите.

На основу јавног конкурса, право на ова средства остварило је 28 локалних самоуправа, а њиховим представницима је данас, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић уручио уговоре и решења о додели новчаних средстава.

Обраћајући се присутним представницима општина покрајински секретар проф. др Зоран Милошевић нагласио је да нико није тако важан као млади који се школују.

„Високо образовање у АП Војводини је децентрализовано. Ми имамо шест локалних самоуправа који су носиоци високог образовања на високим струковним школама, па тако осим Новог Сада, имамо Суботицу, Кикинду, Вршац, Зрењанин и Сремску Митровицу. С друге стране, Универзитет у Новом Саду је лоциран још у три града: Сомбору, Суботици и Зрењанину, а ако томе додамо да смо присутни и у Бујановцу, значи да смо на корак од прага вашег дома“, рекао је секретар Милошевић и додао да се подршка студентима који се образују у Новом Саду огледа у обезбеђивању смештаја, чији број, заједно са Зрењанином, Сомбором и Суботицом износи близу 4.000 смештајних јединица и на тај начин им је омогућено квалитетније студирање и уштеда породичног буџета.

„Локалне самоуправе су послале, захваљујући овом програму, лепу поруку – останите код нас. Суштина ових пројеката јесте – мало више љубави, јер ако сте се већ определили да студирате и верујете у вашу будућност, читаве генерације и нашег друштва, онда предлажем да, поред родитеља помогне локална самоуправа, покрајинска, републичка администрација, пре свих ми, већ сада“, казао је Милошевић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs