Вести


Покрајина са 38,5 милиона динара финансирала реконструкцију затвореног базена у „Термалу“ у Врднику

Врдник , 30. април 2014.
-A A +AПокрајина са 38,5 милиона динара финансирала реконструкцију затвореног базена у „Термалу“ у Врднику.

Врдник , 30. април 2014. .

Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић и проф. др Весна Копитовић посетили су Специјалну болницу за рехабилитацију "Термал“ у Врднику, где је захваљујући улагању Покрајине комплетно реновиран затворени рекреативни базен. У реконструкцију највећег базенског комплекса са термалном водом у Србији, Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију уложио је 38,5 милиона динара.

„Покрајинска Влада је чврсто решила да од бање „Врдник“ направи не само лечилиште, него и атрактивну локацију за спортски и велнес туризам“, рекао је председник Владе Војводине др Бојан Пајтић додавши да је за реконструкцију хидро-блока издвојено 20 милиона динара, те да он сада задовољава стандарде лечења у 21. веку.

Председник Пајтић је додао да је након реконструкције бањског комплекса, атрактивност тог објекта знатно повећана. Он је најавио да ће током лета бити изграђен и дечји базен, а у наредна два месеца градиће се и путна мрежа око бање, чиме се подиже престиж бање, али и реализује стратегија развоја Фрушке горе, јер су њени потенцијали привлачни и страним туристима.

Покрајински секретар за здравство, социјалну политику и демографију проф. др Весна Копитовић навела је да су безени у бањи „Врдник“ сада једнако корисни и за људе који долазе на терапију, али и за оне здраве, јер тај базенски комплекс, са свим садржајима које пружа корисницима, спада у сам врх међу бањама у Србији.

Радови на реконструкцији базена почели у фебруару 2014, и завршени су у предвиђеном року од 75 дана. Реконструисани затворени базен са термоминералном водом (димензија 30х16 метара), у потпуности испуњава своју намену и корисницима пружа бројне услуге као што су: рекреација, обука непливача и усавршавање техника пливања за децу школског узраста, аквааеробне вежбе за побољшaње општег стања здравља као и очувања здравих животних навика свих старосних доби посетилаца из непосредне близине, али и веће географске удаљености.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs