Вести


Покрајинска влада доделила уговоре сточарима вредне 142 милиона динара

Нови Сад , 16. мај 2019.
-A A +AПокрајинска влада доделила уговоре сточарима вредне 142 милиона динара.

Нови Сад , 16. мај 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре вредне више од 142 милиона динара, корисницима 69 пољопривредних газдинстава, који су остварили право на бесповратна средстсва по конкурсу за опремање сточарских фарми.

Покрајинска влада обезбедила је део новца за ову велику инвестивију, како бисмо унапредили ову област, казао је председник Мировић.

„Спроводимо нове мере аграрне политике, које су више усмерене на мала и средња предузећа као и на пољопривредна газдинства. То су мере које нисмо имали пре 2016. године, а које постају пракаса Покрајинске владе на чијем сам челу. То је пре свега, наша обавеза према пољопривредницима и наша развојна шанса “, рекао је председник. Мировић.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић казао је овом приликом да је Покрајинска влада подржала ову инвестицуију са 80 милиона динара и посебно истакао задовољство да су међу корисницима ових уговора жене и пољопривредници млађи од 40 година.

„Највеће интересовање показали су пољопривредници који се баве узгојем свиња, и највећа вредност инвестиције је у том сектору“, казао је секретар Радојевић.

Приликом обиласка 86. Међународног пољопривредног сајма, амбасадор Републике Туниса Сејф Алах Реџиб уручио је председнику Мировићу „Дрво маслине“ као симбол мира и просперитета, за допринос развоју сарадње између АП Војводине и Републике Тунис.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs