Вести


Покрајинска влада обезбедила нове заштитне униформе добровољним ватрогасним друштвима у Војводини

Нови Сад , 17. јун 2020.
-A A +AПокрајинска влада обезбедила нове заштитне униформе добровољним ватрогасним друштвима у Војводини .

Нови Сад , 17. јун 2020. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас униформе које обезбеђују адекватну заштиту ватрогасаца при интервенцијама на отвореном добровољним ватрогасним друштвима са територије АП Војводине.

„Од доношења Закона о добровољном ватрогаству, Покрајинска влада је прва у Србији приступила унапређењу рада добровољних ватрогасних друштава. На овај начин покрећемо вишегодишњи пројекат опремања свих ватрогасних друштава у Војводини, јер желимо да им олакшамо рад, обезбедимо бољу опремљеност приликом интервенција и већу безбедност на раду“, изјавио је председник Мировић.

Председник Мировић рекао је да је област добровољног ватрогаства изузетно значајна, али да није била у систему од 1992. године и да није имала значајнију подршку.

Заштитну опрему, како је рекао, добило је 86 добровољних ватрогасних друштава на територији Војводине, за шта је Покрајинска влада определила 40 милиона динара.

„Циљ овог конкурса је подизање нивоа опремљености добровољних ватрогасних друштава, али и свести грађана о значају њихових активности“, рекао је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић.

У име свих ватрогасаца, председник Ватрогасног савеза Војводине Синиша Шавија захвалио је Покрајинској влади на подршци после скоро три деценије.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs