Вести


Покрајинска влада обезбедила нову магнетну резонанцу и нови ЦТ апарат за Клинички центар Војводине

Нови Сад , 03. јул 2019.
-A A +AПокрајинска влада обезбедила нову магнетну резонанцу и нови ЦТ апарат за Клинички центар Војводине .

Нови Сад , 03. јул 2019. .

Нова магнетна резонанца, по перформансама најјача у Србији и нови ЦТ апарат почели су са радом у Центру за радиологију Клиничког центра Војводине.

Реч је о најсавременијој медицинској опреми, за шта је Покрајинска влада издвојила 209,1 милиона динара.

Са овом набавком завршили смо прву фазу обнове дијагностике широм АП Војводине, не само овде већ и у регионалним болницама, где смо обезбедили ангио сале, ЦТ апарате и магнетене резонанце, казао је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка Центра за радиологију.

„Ово је најскупља и најсложенија дијагностика, и данас, са поносом можемо рећи да Клинички центар Војводине располаже са најсавременијом дијагностичком опремом. Испунили смо оно што смо и јавно обећали а то је да ћемо веома лоше стање које смо затекли у здравству 2016. године, обновити и унапредити“, казао је председник Мировић.

Уређењем јавних финансија успели смо да обезбедимо набавку најсофистицираније и најскупље опреме. Наставићемо да континуирано улажемо у здравствени систем јер нам је циљ да укинемо листе чекања, да обновимо опрему у свим болницама и домовима здравља који су прешли у надлежност покрајине, казао је председник Мировић.

„Центар за радиологију КЦВ од данас је једна од најрепрезантативнијих здравствених установа не само код нас већ и шире. Инвестирали смо много у овај Центар али и запослили нових 10 лекара и 11 техничара. Хвала Управи КЦВ за ентузијазам и посвећеност, јер имамо огроман потенцијал у новим младим запосленим стручњацима. Желимо да пацијенти имају најбољу здравствену негу а запослени најбоље услове за рад“, рекао је покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић.

„Набавком нове опреме, магнетне резонанце и ЦТ апарата, завршено је опремање Центра за радиологију. Овај пројекат је значајан за комплетно здравство у АП Војводини јер се у њему годишње обави 150.000 дијагностичких прегледа, рекао је помоћник директора за дијагностичку делатност проф. др Зоран Стошић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs