Вести


Покрајинска влада обезбедила средства за изградњу и реконструкцију водоводне мреже у осам општина

Нови Сад , 06. децембар 2019.
-A A +AПокрајинска влада обезбедила средства за изградњу и реконструкцију водоводне мреже у осам општина.

Нови Сад , 06. децембар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима осам локалних самоуправа за суфинансирање изградњe, санације и реконструкцијe водних објеката у јавној својини ради унапређивања животних услова у градским, приградским и сеоским насељима.

Реч је о инвестицији вредној 165 милиона динара, док је учешће Покрајинске владе 80 посто од укупне инвестиције, односно 120 милиона динара бесповратних средстава.

„За наредну годину планирамо значајна улагања путем конкурса које ћемо наставити, али и финансирањем припреме пројектне документације за изградњу великих постројења за производњу питке воде и пречистаче отпадних вода у локалним самоуправама. Тај велики посао реализоваћемо уз подршку председника Александра Вучића и Владе Србије, путем Националног инвестиционог плана“, казао је председник Мировић.

Циљ је, како је додао Мировић, да се ово важно питање — питање снабдевања водом и питање санитарно чисте пијаће воде — врати у први план.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић казао је да је Покрајинска влада само ове године путем Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство потписала укупно 24 уговора за које је из покрајинског буџета издвојено 570 милиона динара за изградњу и реконструкцију водоводне мреже.

„Одговорно планирамо буџет и за наредну годину, у којој ћемо наставити с још значајнијом подршком овој области и мерама руралног развоја“, истакао је секретар Радојевић.

Уговори су данас додељени градоначелницима и представницима осам општина и реализоваће се у насељеним местима Чуруг, Кањижа, Сонта, Нова Пазова, Милошево, Надаљ, Дебељача и Равње.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs