Вести


Покрајинска влада у општину Житиште у протекле две године уложила 150 милиона динара

Житиште , 03. март 2020.
-A A +AПокрајинска влада у општину Житиште у протекле две године уложила 150 милиона динара.

Житиште , 03. март 2020. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас општину Житиште, у којој је у протекле две године из покрајинског буџета издвојено 150 милиона динара за пројекте у областима водоснабдевања и заштите вода, саобраћајне инфраструктуре и културе.

Председник Мировић обишао је Српски Итебеј, насеље у овој општини старо 800 година, у ком је средствима Покрајинске владе реконструисано седам улица.

„Данас смо, заједно са локалном самоуправом, утврдили приоритете за наредни период. Много више средстава усмерићемо за мања места, посебно за општине у Банату, а у првом плану ће бити реконструкција путних праваца. Радићемо и на објекту предшколске установе у овом месту“, казао је председник Мировић.

Прошле године, како је подсетио, средствима Покрајинске владе реконструисана је водоводна мрежа у Честерегу, а инвестиција је вредна 101,6 милиона динара.

„Оснажићемо локалне самоуправе да припреме пројектну документацију како бисмо у оквиру великог националног инвестиционог плана „Србија 2025“ могли да конкуришемо за пројекте“, рекао је Мировић.

Овом приликом, Мировић је обишао Дом културе у Банатском Карађорђеву, где је извршена санација старог дома, за коју је Покрајинска влада издвојила 21,8 милиона динара.

„Нема насељеног места у општини Житиште у претходне четири године а да Покрајинска влада није имала значајно учешће у решавању комуналних питања. Радићемо све да живот наших грађана буде квалитетнији. Приоритет су нам путна и саобраћајна инфраструктура“, казао је председник Општине Житиште Митар Вучуревић.

У посети Житишту били су и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs