Вести


Покрајинска секретарка проф. др Весна Копитовић посетила болницу у Сремској Митровици

Сремска Митровица , 18. мај 2014.
-A A +AПокрајинска секретарка проф. др Весна Копитовић посетила болницу у Сремској Митровици.

Сремска Митровица , 18. мај 2014. .

Покрајинска секретарка за здравство, социјалну политику и демографију проф. др Весна Копитовић, помоћник секретарке Мухарем Халиловић и директор Института за јавно здравље Војводине доц. др Владимир Петровић, обишли су данас прихватне центре и Општу болницу Сремска Митровица.
У прихватним центрима у Сремској Митровици, као и у осталим местима у Војводини, налазе се мобилне медицинске екипе које чине лекари, медицинске сестре и педијатри, тако да је ситуација под потпуном контролом.
„Од јутрос смо имали два порођаја у сремскомитровачкој болници и те мајке ће бити пребачене у Клинику за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводине. А истовремено, имамо план да ако то буде неопходно и ако се покаже потреба повређеном становништву и пацијентима, они ће се првенствено овде збринути и потом тријажирати у остале центре,“ рекла је у овом сремском месту проф. др Весна Копитовић.
"Када су у питању пацијенти којима је потребна дијализа, којих овде има 138, за њих је обезбеђено 140 места у Клиничком центру Војводине и у другим болницама", додала је Копитовић.
У Војводини тренутно има још 864 слободна лежаја у болницама, где могу бити збринути пацијенти и из других угрожених подручја, уколико буде потребе за тим.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs