Вести


Покрајински секретаријат за привреду издвојио 40 милиона динара за саобраћајну инфраструктуру у Војводини

Нови Сад , 29. јул 2014.
-A A +AПокрајински секретаријат за привреду издвојио 40 милиона динара за саобраћајну инфраструктуру у Војводини.

Нови Сад , 29. јул 2014. .

Покрајинска влада је данас угостила председнике и представнике локалних самоуправа у АП Војводини са којима је покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин потписао уговоре за доделу бесповратних средстава за суфинансирање унапређења саобраћајне инфраструктуре. Двадесетпет корисника средстава потписало је уговоре у укупној вредности од 40 милиона динара и то за постављање саобраћајне сигнализације у зонама образовних установа, измештање аутобуских стајалишта и изградњу бициклистичких и пешачко-бициклистичких стаза. Потписивању уговора присуствовао је и заменик покрајинског секретара Балинт Јухас са сарадницима из Одељења за индустрију, саобраћај и телекомуникације.
Покрајински секретар Мирослав Васин је изразио задовољство због великог одзива и значајног броја квалитетних пројеката које су локалне самоуправе поднеле на овај конкурс. "Конкурс намењен локалним самоуправама је од великог значаја за унапређење саобраћајне инфраструктуре и безбедности у саобраћају у Војводини и важно је што су локалне самоуправе препознале значај ове активности. Садржаји које суфинансирамо су нешто што превазилази вредност уложених удружених средстава за једну од ових намена. Унапредићемо безбедност деце у саобраћају у зонама школа и предшколских установа и оплеменићемо општине садржајима попут бициклистичких и пешачких стаза и аутобуских стајалишта. Малим средствима које смо удружили са средствима општина можемо учинити много. Кроз реализацију ових 40 милиона динара у зони 23 школе биће постављена адекватна саобраћајна сигнализација, реализоваће се 5 пројеката за аутобуска стајалишта и 9 пројеката за пешачке и бициклистичке стазе“, навео је Васин, констатујући да ће уложена средства бити рационално утрошена, као и да ће покрајина имати вишеструке користи од свега што буде урађено на пољу унапређења саобраћајне инфраструктуре.
Заменик покрајинског секретара Балинт Јухас је истакао да је конкурс успешно спроведен, те да средства по конкурсу нису занемарљива: ,,Увели смо нове циљеве од ове године, у смислу изградње пешачких и бициклистичких стаза, уз већ постојећа два циља из претходних година, јер је постојала потражња за оваквим видом намене. Од 2007. године, Секретаријат је путем конкурса суфинансирао пројекте саобраћајне инфраструктуре локалних самоуправа АП Војводине у износу од око 329 милиона динара, а вредност укупних инвестиција се процењује на преко пола милијарде динара“, рекао је Јухас и додао да све не би било изводљиво без ефикасне сарадње са локалним самоуправама у Војводини.
За конкурс за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама у Аутономној покрајини Војводини у 2014. години за суфинансирање унапређења саобраћајне инфраструктуре који је расписао Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова издвојено је 40 милиона динара за пројекте за једну од три поменуте намене. Право учешћа имале су локалне самоуправе у Војводини, које су могле да конкуришу искључиво са једном пријавом за једну од намена конкурса. Највећи износ тражених средстава био је ограничен по пријави на 3 милиона динара, а минимално сопствено учешће локалне самоуправе износило је 20 одсто у односу на укупну вредност инвестиције.
На основу одлуке о додели средстава која је донета 21. јула 2014. године, суфинансирано је 25 пројеката и то 11 пројеката са износом од 16,2 милиона динара за саобраћајну сигнализацију у зонама школа, потом 5 пројеката са 6,7 милиона динара за пројекте измештања аутобуских стајалишта са саобраћајних трака и, напослетку, 9 пројеката са укупним средствима секретаријата од 17,1 милион динара за изградњу бициклистичких и пешачко-бициклистичких стаза.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs