Вести


Покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић обишао повређене у Општој болници у Зрењанину

Нови Сад , 02. јул 2016.
-A A +AПокрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић обишао повређене у Општој болници у Зрењанину.

Нови Сад , 02. јул 2016. .

Покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић изјавио је данас у Зрењанину да је у ноћашњој трагедији у Житишту пет особа погинуло, а 20 рањено, од којих је једна особа у тешком стању и она је смештена у Клинички центар Војводине.

Гојковић је казао да је хоспитализовано 20 особа од којих се 14 налази у Општој болници у Зрењанину, двоје повређених је у Клиничком центру Србије у Београду, троје у Клиничком центру Војводине, а једна особа смештена је на Институту за плућне болести у Сремској Каменици.

"Свих 14 повређених који су смештени у Зрењанину су у стабилном здравственом стању, два лица која су смештена у КЦ Србије у Београду су оперисана и нису животно угрожена, од три лица смештена у КЦ у Новом Саду два су оперисана и стање им је стабилно док је треће лице у тешком здравственом стању, а повређени који је смештен у Сремској Каменици, такође је ван животне опасности", рекао је Гојковић.

Он је посебно истакао чињеницу да је током ноћи одмах након инцидента у Општу болницу Зрењанин самоиницијативно дошло 30 лекара и здравствених радника који су до јутра радили тријажу повређених и који су, како је казао, знатно допринели да број погинулих не буде већи.

Гојковић је у име Покрајинског секретаријата за здравство и у име свих здравствених установа на територији покрајине и Републике Србије изразио саучешће породицама настрадалих.

Директорка Опште болнице у Зрењанину др Гордана Козловачки након обиласка повређених заједно са Гојковићем и потпредседником Покрајинске владе Ђорђем Милићевићем, рекла је новинарима да је током ноћи у тој болници оперисано осам повређених, што је, како је казала, знатно помогло да број жртава не буде већи.

"Сви пацијенти који су збринути у Зрењанину нису у животној опасности, а морам да истакнем одличну сарадњу између полиције и здравствених служби које су у тако тешкој и неочекиваној ситуацији реаговали на најбољи могући начин чиме су показали да је систем тог функционисања положио испит", рекла је Козловачки изразивши саучешће породицама настрадалих.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs